Steunpunt Autisme regio Westland/Delft

Het lijkt mij een zinvol en leuk idee om meer laagdrempelige, preventieve aandacht te geven aan leerlingen met (een vermoeden van) autisme. Dit zou kunnen in de vorm van een regelmatig spreekuur/intervisie op locatie, waar leerkrachten en IB-ers rechtstreeks hun vragen op dit gebied aan mij kunnen stellen. Het zou dan ook mogelijk zijn om even mee te kijken in de klas naar aanleiding van een concrete vraag op een gewenst moment, bv de leerling met autisme loopt vast tijdens gym etc. Dit zou kunnen per regio, per dorpskern of per school, de organisatie van het geheel doen we dan naar jullie behoefte.

Een andere, misschien aanvullende optie zou kunnen zijn: Er zijn in het Westland al veel collega’s die de cursus en/of de intervisie bij mij hebben gevolgd, zij zouden de rol van autisme-expert op de scholen kunnen invullen, waarbij ik meer op afstand betrokken ben.

Een scholing op maat, een klassenvoorlichting of een gezamenlijke ouderavond over dit onderwerp zouden ook een idee kunnen zijn?

Ik ga hier graag met jullie over in gesprek natuurlijk, ik roep maar wat ideeën! Het lijkt mij heel prettig om direct te kunnen handelen en adviseren wanneer nodig, zonder papierwinkel.

De mogelijkheden van de BOSK en de cursus/intervisie via het SPOW blijven ook bestaan maar het een hoeft het ander naar mijn idee niet uit te sluiten?

Klik hier voor formulieren en downloads